2 VLIEGEN IN 1 KLAP 

UV Block  +  Zonwerende raamfolie

Verkleuren uw meubels doordat de zon door het raam naar binnen schijnt? Bent u zelf bang dat u verbrandt? Of wordt het gewoon te warm binnen door de zon? Dan kan zonwerende folie een perfecte oplossing zijn. Over UV-straling en raamfolie met een UV-block vertellen wij u hier graag meer.

De nieuwste 3M UV-werende raamfolie is transparant en heeft een innovatieve samenstelling, op basis van Nano-techniek. De UV-folie voor het raam zorgt ervoor dat u wel profijt heeft van het zonlicht, maar geen last van de warmte en de UV straling. In deze blog leggen wij u alles uit over UV-schade achter glas en hoe u dit kunt tegengaan met uv werende raamfolie. 

Kunt u binnen door de zon verbranden achter glas?

Glas houdt de schadelijke zonnestraling niet tegen!  UV-B straling wordt door het glas tegengehouden maar de schadelijke UV-A straling komt wel gewoon door het glas heen. Dat betekent dat u dus niet kunt verbranden achter glas. De straling zorgt echter wel degelijk voor huidveroudering en kan een grote rol spelen bij de ontwikkeling van huidkanker. Zowel op kantoor, thuis en in de auto kan uw huid daardoor UV-schade oplopen.

Waarom verkleurt uw interieur?

Uw interieur absorbeert de zonnestralen die binnenkomen. Het interieur wordt constant verwarmd door de infrarode zonnestralen. In combinatie met de UV-straling breekt dit langzaam aan de structuur van de meubels en overig interieur af. Het gevolg is de verkleuring van uw interieur. Met name rood getinte kleuren zijn hier heel gevoelig voor.

Hoe kan UV-werende raamfolie helpen om de schadelijke UV-stralen tegen te houden?

Door de straling van de zon wordt het binnen vaak niet alleen te warm op zonnige dagen, maar kan de schade door de UV-straling groot zijn voor uzelf en voor uw interieur. Een voordeel van zonwerende folie is dat het 99,9% van de UV-straling blokkeert. Het kan dus ook wel gezien worden als effectief UV-Block.

Zonwerende folie zorgt er niet alleen voor dat de warmte van de zon buiten blijft in de zomer, ook zorgt de folie dat de UV-straling buiten blijft. Deze duurzame UV-werende raamfolies beperken versplintering bij glasbreuk, zijn inbraakvertragend, energiebesparend en CO2 verlagend. 

In de zomer houdt het de warmte buiten, Hierdoor zijn airco’s niet of minder nodig. Zo bespaart u energie en kunt u toch de ruimte koel houden.Naast de zonwerende raamfolies is er nu ook een isolerende raamfolie een UV-block.

uv werende folie vastgoed amsterdam
uv werende raamfolie vastgoed Amsterdam

Waar worden de UV-werende folies toegepast ?

De folie is een transparante folie, waardoor het niets verandert aan het uiterlijk van uw pand en het aanzicht hetzelfde blijft . Het levert ook geen lichtverlies op. Dit is dan ook meteen de reden dat het vaak wordt gebruikt voor etalages in winkels en in musea. De folie is ook getint verkrijgbaar, waardoor er meer privacy gecreëerd kan worden. De raamfolie met UV-block wordt het meest toegepast bij :

  • Etalages en showrooms
  • Kantoren
  • Musea
  • Overheidsgebouwen
  • Woningen

De oplossing die u nodig heeft!

Voor uw gezondheid en voor het behoud van uw interieur is een raamfolie met UV-block een relatief goedkope en duurzame oplossing om toe te passen.

Mocht u meer willen weten of specifieke vragen hebben over UV-werende raamfolies zonwerende raamfolies of andere raamfolies, schroom dan niet en neem contact op met Building Wrap Folie Techniek BV. Wij zullen wij u graag adviseren! 

Meer nadere informatie over UV-Straling

Zonkracht

De zonkracht is een maat voor de hoeveelheid ultraviolette straling (UV) in het zonlicht die de aarde bereikt.

Het UV-zonlicht neemt toe naarmate de zon hoger staat en varieert met de seizoenen en het moment van de dag. Warmte heeft geen invloed: op een koele zonnige dag kan de zonkracht even sterk of sterker zijn dan op een warme dag. Wel is de hoeveelheid UV afhankelijk van wolken, vocht of stof in de atmosfeer en van de hoeveelheid ozon. De ozonlaag op grote hoogte in de atmosfeer beschermt het aardoppervlak tegen UV.

Check de UV-index
Hoe weet je zeker wanneer je je tegen schadelijke straling dient te beschermen? Het KNMI geeft – in samenwerking met KWF Kankerbestrijding – dagelijks een overzicht van de UV-index. In de index lees je de verwachte hoeveelheid UV-straling, uitgedrukt in ‘zonkracht’. In ons land varieert de UV-index van 1 (zeer weinig straling) tot 8 (de maximale hoeveelheid UV-straling).

KNMI : https://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen-en-verwachtingen/zonkracht

 

Iedereen is in de zon, zelfs als het bewolkt is … ook achter het glas

Er zijn 3 soorten UV-straling: UVA, UVB en UVC. UVC is het meest schadelijk, maar bereikt het aardoppervlak niet. UVA-straling en UVB-straling daarentegen, bereiken wél het aardoppervlak en daarmee onze huid. Deze vormen van ultraviolette straling hebben een schadelijk effect, ook achter het glas.

Meer informatie over het effect van UV-straling op uw huid : https://nationaalhuidcentrum.nl/kun-je-achter-glas-verbranden/