Subsidiemogelijkheden voor raamfolie

Indien u overweegt te investeren in bedrijfsmiddelen die resulteren in energiebesparing voor uw bedrijf of bedrijfspand, bestaat de optie om een subsidie aan te vragen. De Nederlandse overheid biedt niet alleen subsidies aan, maar tevens de kans om uw bedrijfspand op een fiscaal gunstige manier duurzamer te maken via de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Op deze manier kunnen ondernemers die in aanmerking komen voor de regeling een fiscaal voordeel verkrijgen tot wel 45,5% van het geïnvesteerde bedrag.

Hoe kunt u vaststellen of u in aanmerking komt voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA)? Wij verduidelijken dit hieronder.

De EIA betreft een fiscale regeling voor aftrek. Deze regeling wordt aangeboden aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energieoplossingen. Voor de jaren 2021 en 2022 is het aftrekpercentage vastgesteld op 45,5%.

Om in aanmerking te komen voor de EIA, moet uw investering in een bedrijfsmiddel voldoen aan de volgende vier voorwaarden:

  1. Het investeringsbedrag in energiegerelateerde zaken dient minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel te zijn.
  2. Het betreffende bedrijfsmiddel mag niet eerder gebruikt zijn.
  3. Het bedrijfsmiddel moet vermeld staan op de zogenaamde energielijst.
  4. U kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel niet tegelijkertijd zowel energie-investeringsaftrek als milieu-investeringsaftrek ontvangen.

De specifieke criteria en de energielijst kunt u raadplegen op de website van de Belastingdienst.

Op deze energielijst staat raamfolie vermeld onder verschillende benamingen, zoals HR-glas voor bestaande bedrijfsgebouwen, HR-glas voor nieuwe bedrijfsgebouwen, en diverse andere vermeldingen.

Hoe kunt u gebruik maken van de EIA-regeling?

Voor het benutten van de Energie-Investeringsaftrek (EIA) regeling is het essentieel om aandacht te schenken aan onderstaande vereisten. U dient binnen een termijn van 3 maanden na uw investering een melding te doen op rvo.nl. Na indiening ontvangt u een bevestiging van ontvangst die u bij uw financiële administratie dient te bewaren. Het claimen van de energie-investeringsaftrek vindt plaats in uw belastingaangifte. Vervolgens wordt de definitieve besluitvorming over uw aangifte door de Belastingdienst genomen. Eventueel wordt deze beslissing ondersteund door een advies van RVO.nl. Voor de meest uitgebreide informatie wordt aangeraden om de website van de Belastingdienst te raadplegen via deze link.

Subsidie voor monumentale panden

Voor een monumentaal pand dat geen woonbestemming heeft, zoals bijvoorbeeld een kerk, bestaat de mogelijkheid tot het verkrijgen van subsidie. Indien u de eigenaar bent van een monumentaal woonhuis, kunt u in aanmerking komen voor een lening met een verminderde rente (bron). Het is altijd raadzaam om grondig de websites van overheidsinstanties te raadplegen alvorens beslissingen te nemen die gebaseerd zijn op fiscale voordelen, zoals de Energie-Investeringsaftrek.

MEER INFORMATIE NODIG OVER DE SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN VOOR RAAMFOLIE?

Wilt u meer weten over de EIA subsidie voor raamfolie?  Onze raamfolie specialist staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven bij het maken van de juiste keuze op het gebied van raamfolie. Neem contact op via deze link

Energie-investeringsaftrek voor ondernemers

Als u als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en/of duurzame energie investeert, kunt u gebruik maken van de EIA regeling. Voor uw investering kunt u dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

Meer info >