Zonwerende raamfolie

In Nederland zijn veel gebouwen goed geïsoleerd en hebben minimaal HR++ glas. Deze ramen houden in de winter de warmte goed binnen.

Ondanks de klimaatveranderingen blijft de focus hier op verwarmen en warmte binnenhouden in de winter. Maar de winters worden zachter en het ‘stook-seizoen’ wordt steeds korter.

De zomers worden daarentegen warmer en langer waardoor een koeltebehoefte ontstaat. De oplossing wordt gezocht in stroomverslindende airco’s. Aangezien het koelen van een ruimte bijna 5x meer energie kost als verwarmen is dit echter zeker geen goedkope en milieuvriendelijk oplossing. Als je voorkomt dat de warmte binnen komt hoef je dit ook niet te bestrijden.

Wordt het bij u binnen ook veel te warm of komt er fel zonlicht door de ramen ?
Zonwerende raamfolie kan deze problemen oplossen.

Het wordt steeds warmer !

Ook in Nederland stijgt de temperatuur steeds sneller. De zomers worden langer en warmer. Afgelopen jaar werden weer diverse warmte-records verbroken.

Zonlicht en warmte maken het soms lastig om het klimaat in uw gebouw of woning aangenaam te houden. Warmtewerende raamfolies verminderen de infra rood-instraling van de zon en voorkomen dat het te warm wordt binnen. Dit kan al gauw 6-7 graden schelen.

Als u de warmte buiten houdt hoeft u binnen niet te koelen. Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Je kan op verschillende manieren de warmte buiten houden, bijvoorbeeld met screens voor zonwering of zonwerende raamfolie.

Zon- en warmte werende raamfolie

Zonwerende folie houdt de warmte van de zon tegen maar laat het daglicht door. Deze relatief goedkope oplossing bespaart energiekosten, en zorgt voor meer comfort in elk gebouw.

HR++
Deze folie is ook ideaal als een gebouw al optimaal geïsoleerd is met HR++ beglazing. Deze ruiten houden namelijk de warmte binnen in de winter, maar laten de warmte van de zon in de zomer gewoon door.

Test het zelf
Met onze 3M Experience BOX kunnen we u het enorme effect van de zonwerende raamfolie zelf laten ervaren.

Unieke SMART raamfolie

Laat in het voor- en najaar wel zonnewarmte door

De innovatieve 3M Prestige zonwerende raamfolie is zo ontwikkeld dat deze de warmte in de zomer, als de zon hoog aan de hemel staat en krachtig is, maximaal
blokkeert. Bij een lage zonnestand, als de zon laag staat en minder krachtig is zoals in de winter het geval is, wordt de warmtedoorlaat ook minder gereduceerd. Door deze unieke constructie heb je de maximale bescherming tegen hitte in de zomer en kan je in de herfst, in de winter en in het voorjaar binnen wel profiteren van de zonnewarmte.

Koelte behoefte

Vanwege het opwarmende klimaat zal de behoefte aan koelte snel toenemen. De hitte versterkt nu al de vraag naar actieve koeling, bijvoorbeeld via een stroomverslindende airconditioning.

Lees meer >

TOjuli - BENG eisen tegen oververhitting

Nieuwe gebouwen en woningen zijn luchtdicht, hebben een goede isolatie en houden de warmte vast. Oververhitting in de zomer ligt daarbij al gauw op de loer en dat moet de nieuwe TOjuli eis voorkomen (aanvulling op BENG). Enkele producten om het leefklimaat dan binnen leefbaar te houden zijn dan zonwerenig, ventilatie en zonwerende raamfolie.

Lees meer >

Verbetering Energielabel

Gebouwen met een airco-installatie kunnen het Energielabel verbeter met behulp van zonwerende raamfolie. Doordat de warmte door de folie buiten gehouden wordt hoeft de stroomverslindende airco niet op volle toeren te draaien. Dat scheelt aanzienlijk in stookkosten en is beter voor het milieu.  De zonwerende raamfolies 3M Prestige zijn geregistreerd bij Bureau CRG (NTA 8800).   Kwaliteitsverklaring 20201898GK  >

3M Prestige - Zonwerende raamfolie

In tegenstelling tot alle andere zonwerende raamfolies bevatten de folies van de 3M Prestige -serie in het geheel geen metaaldeeltjes meer. Daarom zijn ze met het blote oog ook bijna onzichtbaar.
Er zijn geen ongewenste spiegeleffecten en het uiterlijk van de gebouwen blijft ongewijzigd.

Deze innovatieve zonwerende raamfolie van 3M is gebaseerd op een nieuwe nano-techniek en is opgebouwd uit meer dan 200 ‘slimme’  functionele laagjes. Deze unieke, zeer duurzame folie staat met kwaliteitsborging geregistreerd bij Bureau CRG en mag derhalve volgens de NTA 8800 worden meegenomen in de berekening voor het Energielabel van uw pand.

Register Bureau CRG  > 

3M geeft 10 jaar garantie op deze zon- en warmte werende raamfolie. Voorwaarde is wel dat de folie wordt geleverd en aangebracht door een erkend 3M Dealer Windowfilms.

Warmte werend

Zonwerende raamfolie kan 81% van de zonnewarmte reflecteren. Zo blijft een gebouw lekker koel.

Energie besparend

Wist u dat het koelen van een ruimte is 4x zo duur als het verwarmen ervan? Door de reflecterende werking van deze raamfolie hoeft u in de zomer de airconditioning minder vaak aan te zetten. Zo verkleint u met folie uw Co2 uitstoot.

Kosten besparend

Doordat u minder energie verbruikt, bent u ook minder geld aan energiekosten kwijt. Goed voor het milieu, én voor uw portemonnee dus!

Relatief goedkoop

Zonwerende raamfolie is ook financieel minder ingrijpend dan vervanging van beglazing.
Daarom zijn steeds meer beheerders van gebouwen inmiddels fan van zonwerende raamfolies.

UV blokkerend

Zonwerende folie blokkeert 99,9 % van de UV-straling.
Dat vermindert de kans op huidaandoeningen en vertraagt het verkleuren van interieur.
Perfect voor etalages en showrooms. Lees meer over deze UV-werende folie.

Comfortabel

Doordat het gebouw in de zomer koeler blijft, creëert u ook meer comfort binnen het gebouw.
Het afnemen van fel licht draagt hieraan ook bij, alsmede het verminderen van schittering op computerschermen.

Een aantal voorbeelden