Betere concentratie met raamfolie voor scholen

Een aangename temperatuur in een schoolgebouw verhoogt het leer- en werkcomfort van docenten en leerlingen. De optimale temperatuur om te leren is 20º Celcius. De concentratie neemt boven de 23º Celcius af met maar liefst 5 % per graad! Te koude lokalen dragen ook niet bij aan de leerprestaties. Daar helpt raamfolie ook bij.

Wilt u weten waar uw kansen liggen om het binnenklimaat in uw school optimaal te houden? Doe dan vrijblijvende de Raamfoliescan.

  • Direct een uitslag over de staat van uw school
  • Een vrijblijvend rapport op maat van onze foliespecialist, gebaseerd op uw antwoorden
  • Advies en inzicht over de soorten folies in ons assortiment

Isolerende raamfolie voor scholen

Eén op de 4 scholen in Nederland is nog gevestigd in een gedateerd pand met enkelglas. De overheid heeft echter bepaald dat alle scholen moeten verduurzamen.

Een schoolgebouw volledig voorzien van nieuw dubbelglas is een enorme kostenpost. Het aanbrengen van een nagenoeg ontzichtbare isolerende raamfolie is dan een goed alternatief.

Isolerende raamfolie >

Zonwerende raamfolie voor scholen

Door het zonlicht kan de temperatuur in de leslokalen enorm oplopen. Vandaar dat nu op alle gevels van een school, behoudens de noordgevel, buitenzonwering aangebracht dient te worden. (Frisse Scholen – RVO)

Screens, uitvalschermen of zonwerende raamfolies bieden oplossingen.

Bronbestrijding – Het voorkomen van opwarming van het gebouw staat centraal. Door deze folie blijft het binnen ca. 6 graden koeler.

Zonwerende raamfolies >

RVO  Frisse scholen

In 70-80 % van de klaslokalen is er onvoldoende ventilatie, zijn er te lage temperaturen en tochtklachten in de winter en is er vaak sprake van oververhitting in de zomer.
Meer info >

Advies voor Frisse Scholen

Veel scholen zijn nu volop bezig om een routekaart uit te stippelen voor de aanpak van hun binnenklimaat. Onbekend terrein voor veel schoolbesturen en facilitair managers. Zeker nu er 360 miljoen euro toegezegd is, dat in drie jaar besteed moet zijn, neemt de druk toe voor scholen.

Het gaat dan niet alleen om de ventilatie: men wil bredere  beslissingen nemen dan dat en ook een grote slag slaan op het gebied van duurzame verbeteringen.” Harry Vaatstra voegt toe dat hij hoopt dat scholen slimme keuzes maken. “Bekijk de referenties en ervaringsjaren van de partijen waar je mee in zee gaat.”
Meer Info  >

PO Raad

Op maar liefst acht op de tien scholen is het binnenklimaat onder de maat, blijkt uit het laatste rapport van de Rijksbouwmeester. Dit probleem speelt niet alleen in oude schoolgebouwen. Zo zijn er voorbeelden van nieuwe schoolgebouwen waar de temperaturen ’s zomers gigantisch kunnen oplopen.
Meer info >

BRENG JE SCHOOL TOT LEVEN

Uw school is de thuisbasis van toekomstige leiders. In feite lopen toekomstige CEO’s, wetenschappers, politieagenten, sporters, brandweerlieden, leraren en ouders dagelijks door de gangen. Je geeft ze de beste start in het leven met een goed afgeronde opleiding, koesterende zorg en uiteindelijk een diploma.

Nu heb je de mogelijkheid om het leren naar een ander niveau te tillen! Onze op maat gemaakte wanddecoraties voor scholen kunnen de leeromgeving totaal veranderen. Ook dat draagt bij aan een beter binnenklimaat.

Hieronder enkele impressies van Promote Your School en van Reclame & Design.