Uw kantoor opwaarderen of restylen met folies

Wilt u het uiterlijk van uw kantoor veranderen of juist de privacy voor uw werknemers waarborgen? Of wordt het te warm binnen in de zomer of te koud in de winter? Wilt u het Energielabel van uw pand verbeteren?  Wij bieden diverse folies aan, die wellicht een oplossing zijn voor uw probleem! Onderstaand worden de verschillende folies toegelicht met betrekking tot kantoren.

energielabel C

Wij kunnen u helpen om aan de nieuwe wetgeving te voldoen: behaal Energielabel C met raamfolie

Alle bedrijfs- en kantoorgebouwen in heel Europa zijn samen verantwoordelijk voor ongeveer 35% van de totale CO2-uitstoot in Europa. Begrijpelijk dat Europa maatregelen heeft genomen om de CO2-uitstoot van gebouwen snel terug te dringen. Op Europees niveau is er een nieuwe regelgeving voor kantoorpanden. Voor nieuwe én bestaande gebouwen moeten energiebesparende maatregelen worden genomen om een beter, groener energielabel te krijgen. Zo moeten in Nederland alle kantoren (groter dan 100 m²) vóór 1 januari 2023 minimaal Energielabel C hebben.
3M heeft de raamfolies die mogen worden meegenomen in de berekening van het Energielabel (NTA 8800).

Zonwerende raamfolie

De temperatuur op kantoor is een van de belangrijkste factoren omtrent de productiviteit van de medewerkers. Met hoge temperaturen op kantoor, zal de productiviteit afnemen, doordat medewerkers zich niet optimaal kunnen concentreren. Het kan zijn dat u een airco op kantoor heeft en dit kan zeker helpen om uw kantoor koel te houden. Een nadeel hiervan is als u dagelijks de airco aan heeft, dit een enorme energierekening oplevert.

Een oplossing om het koel te houden op warme dagen en de energierekening laag te houden, is het laten aanbrengen van zonwerende raamfolie. Het klimaat op kantoor zal veel aangenamer en comfortabeler worden. Doordat de zonwerende raamfolie de felle zonnestralen weerkaatst, wordt de schittering op de beeldschermen ook aanzienlijk minder.

Isolerende raamfolie

De meeste historische panden hebben enkelgals en verliezen daardoor veel warmte. Ook zorgt de koudeval voor tocht bij het raam en over de vloer.

Dubbelglas is veelal geen optie, omdat constructieve aanpassingen hier niet toegestaan zijn. Een alternatief is dan een voorzetraam. Daarbij worden klapramen en schuimramen echter vaak onbereikbaar en is ventilatie niet meer mogelijk.

De isolerende raamfolie biedt de mooiste en meest effectieve oplossing.

Gevelfolie

Is uw kantoor ook toe aan een nieuwe look? Met gevelfolie kunt u uw kantoor een totaal andere uitstraling geven. Zo zou u het gebouw een andere kleur kunnen geven of een print. Neem bijvoorbeeld een houtprint, deze folie is bijna niet van echt hout te onderscheiden, maar een stuk makkelijker aan te brengen en veel goedkoper. Daarnaast vereist gevelfolie geen onderhoud en behoudt het dezelfde kleur, voor wel 15 jaar lang!

Privacy folie

Meer privacy creëren van buitenaf of binnen tussen verschillende ruimtes in, zoals bijvoorbeeld de vergaderruimte? Dan is privacy folie de beste oplossing. Privacy folie combineert lichtinval en privacy, het licht wordt doorgelaten en de inkijk wordt beperkt. U kunt ervoor kiezen om het gehele raam of een gedeelte ervan te bedekken. Die optie biedt mogelijkheden voor een mooie decoratie. Zo kunnen we logo’s, letters en patronen uit de folie snijden of een print toevoegen voor een luxer effect.

Interieurfolie

Is het interieur van uw kantoor toe aan een nieuwe look? Met onze duurzame interieurfolies kunt u uw kantoor een totaal andere uitstraling geven. Neem bijvoorbeeld een houtprint of natuursteen, deze folies zijn bijna niet van echt te onderscheiden.

Met interieurfolie kunnen we bijvoorbeeld tafels, bureaus, kasten en wanden een andere look geven, geheel in uw gekozen stijl.

Waarom uw budget opmaken aan een duur nieuw interieur, terwijl u met folie hetzelfde effect kunt creëren voor een voordelige prijs? Interieurfolie is namelijk uitzonderlijk sterk, weerbestendig en slijtvast.

Decoratieve folie

Upgrade een gebouw door deze van binnen en/of buiten te beplakken met decoratieve folie.

Door prachtige prints of belettering op de ramen of muren te plakken krijgt een gebouw een nieuwe look, of wordt het een gigantisch reclamebord. Voor elke plek is er een ideale folie. Of het nu gaat om een muur binnen uw gebouw, of om de gevel aan de buitenkant, wij kunnen het beplakken!

Wilt u een tijdelijke actie benadrukken of voor een permanente restyling gaan? Wij kiezen de folie die er het beste bijpast.

Energie-investeringsaftrek voor ondernemers

Als u als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en/of duurzame energie investeert, kunt u gebruik maken van de EIA regeling. Voor uw investering kunt u dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

Meer info >

De helft van de Nederlandse kantoren voldoet niet aan het juiste energielabel

Slechts de helft van de kantoren in Nederland is in bezit van een energielabel C of beter. 38% van de kantoren heeft nog geen label. Daarmee is 27,5 miljoen m² kantoorruimte niet voldoende duurzaam.

De stad Utrecht scoort met zijn kantoren qua duurzaamheid het best, Hengelo het slechtst. Opvallend is ook dat overheidsgebouwen achterblijven.

Meer info  >

Risico's na 1 januari 2023 bij een laag energielabel

Gemeenten moeten de naleving van de energielabelplicht gaan controleren. Kantoren zonder energielabel of een energielabel lager dan C, kunnen een waarschuwing of boete krijgen. Gemeenten mogen ook kantoren sluiten.

Meer info  >