Kantoren, groter dan 100 m², moeten vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben. Dit is één van de doelstellingen om de afname van CO2-uitstoot in 2050 te bereiken. Kantoren welke in 2023 niet aan de eisen voldoen, dienen de deuren te sluiten of worden beboet.

Om voor 2023 aan energielabel C te voldoen, moet er nu actie worden ondernomen!

 

 

Welk energielabel heeft uw kantoor?

Om er achter te komen welk energielabel uw kantoor heeft, moet er een aanvraag worden ingediend. Voor het aanvragen van het energielabel heeft u een EPA adviseur nodig. De EPA adviseur voert een energiescan uit en kijkt bijvoorbeeld naar de gevels, ramen, isolatie en de oppervlaktes van uw kantoorruimte. Ook wordt de bouwstijl en het bouwjaar meegenomen in deze scan.

Hoe kan het energielabel van uw kantoor worden verhoogd?

Onze 3M raamfolies zijn een uitstekende oplossing voor het verbeteren van uw energielabel!

Zowel de isolerende- als de zonwerende raamfolies zijn gecertificeerd door Bureau CRG en gepubliceerd in de openbare databank het Verklaringenregister. Door de certificering van Bureau CRG worden de isolerende- en zonwerende raamfolies van 3M meegenomen in de beoordeling van het energielabel.

Doordat de raamfolie relatief eenvoudig te monteren is vergeleken met bijvoorbeeld dak- of muurisolatie, kunt u snel upgraden in energielabel met de raamfolie.

Uitgelicht:

Energie-investeringsaftrek

Als u als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en/of duurzame energie investeert, kunt u gebruik maken van de EIA regeling. Voor uw investering kunt u dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

Meer info >

De helft van de Nederlandse kantoren voldoen niet aan het juiste energielabel

Slechts de helft van de kantoren in Nederland is in bezit van een energielabel C of beter. 38% van de kantoren heeft nog geen label. Daarmee is 27,5 miljoen m² kantoorruimte niet voldoende duurzaam.

De stad Utrecht scoort met zijn kantoren qua duurzaamheid het best, Hengelo het slechtst. Opvallend is ook dat overheidsgebouwen achterblijven.

Meer info  >

Risico’s na 1 januari 2023 bij een laag energielabel

Gemeenten moeten de naleving van de energielabelplicht gaan controleren. Kantoren zonder energielabel of een energielabel lager dan C, kunnen een waarschuwing of boete krijgen. Gemeenten mogen ook kantoren sluiten.

Meer info  >